Helt jävla kass

2014-08-08 @ 07:51:40 | Postat i: Träningar
Kommentarer (0)
Vi glömmer/raderar Onsdagens träning, okej? Hur kass kan jag va, aldrig handlat hund tidigare typ! Gårdagens spår kan vi också typ radera! "/ Så nu jävlar, helgens läger ska jag bara jobba med mig själv! Och med målet i sikte att en glad hund är prio över allt annat! Ökar man svårigheten måste man också öka belöningen... Punkt. 
Tänk vad glad man kan bli av något så litet

2014-08-05 @ 12:29:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Stubbåker och små jävla små hunna

2014-08-05 @ 06:49:43 | Postat i: Allmänt, Träningar
Kommentarer (0)
Efter jobbet igår, viltspår på stubbåker nästa :D Fredrik och Wilma var med såklart!
Lyx att Fredriks släktingar äger åker som nyss blivit tröskad som vi mer än gärna får vara på (y)  
Dugga och åskande runt omkring, så la ett rakt spår till klump på ca 100 - 150m, ville inte riskera att inte kunna ta spåret pga ovädret som väntade. Och det var första gången vi spåra stubb. 
Vi hade parkerat uppe på gården, intill bostadshuset. Och de är nämligen så att där finns det massa små pinschers, (stavning) där, inget ont om dom, men om den gapige saken som var där på besök, för han slet sig och flög på Midas, tur har Klump tjock päls och tur är jag stark och tur är att fick Fredrik fort fick tag i den lille jäveln...  Direkt efter börja jag jobba lite lydnadsbasik, massa uppmuntran och beröm och godis, Midas verkade helt oberörd av händelsen. Det är fan inte första gången han blivit påflugen nu asså, som tur är inga m'en på hunden, men tyvärr mer m'en hos mig. Tänk om ja kunde vara lite mer som hunden min ❤
Spåret tog han så jäkla bra iaf! Så nästa gång ökar vi på allt, kommer dock parkera längre bort från trädgården...  
Wilma tuffade självklart på som hon inte gjort annat än å Viltspårat tidigare, jag är mäkta impad! (Y) åskan kom lagom också när vi landat hemma, tycker det är mysigt, soffa, filt, regn, muller och ljud. 
Det var det, idag är jag tröttare men har iaf inte stött på nån gubbe på promenaden, alltid nåt. Ska bo vid datorn ikväll och redigera bilder från bröllopet, så ingen träning men kan nog va bra med lite vila. 
Tillbaka till vardagen

2014-08-04 @ 15:55:03 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Gick jävligt bra att gå upp imorses när klockan ringde må ja säga (y) gött, hade väntat mig annat....
Ja, jag startade dagen med PW runt lidan typ, det var helt tjockt med dimma såg knappt tre meter framför mig! Vilket gjorde det hela faktiskt lite kusligt... 


Och självklart, när det är som kusligast, ensammast, så stannar Midas till och spänner upp sig och illblegar rakt ut i dimman... Äh dumhunn tänkte jag han bara inbillar sig saker, men nej!! Några meter till och jag hör några konstiga morrningar?! Ja, grova sådana också, jag fick lyssna flera gånger för att se till så jag inte hörde i syne... Så såg jag något vid kanten precis intill vattnet, tänkte de var en varg, en Björn, en varulv och så tänkte jag också på gollum i sagan om ringen! Helt iskall blev jag och Midas morrade dovt. Först tänkte jag vända om och springa all världens väg, men sen kom jag på att Midas skulle fan inte få se morsan rädd och själv blev skrämd, så jag gick på (smög sakta närmare) och tillslut såg jag var de var, en gubbe, en jävla gubbe som låg och snarka något såpass in i helvete! Det låg en cykel intill, ingen sprit eller öl vad jag kunde se, han hade fina kläder och jag såg heller inget blod. Tänkte först bara gå förbi, men sen fick jag ångest, han kunde ju va skadad... Jag ropa på honom, ingen reaktion jag putte lite på honom, ingen reaktion... Släppte fram Midas och gubben fick en kyss, då kvickna han till... Jag fråga om han mådde bra, och det gjorde han. Sen snäste han av med "låt mig sova" jaha tänkte jag, då får han väl sova vidare då, han verkade ju inte vart skadad iallafall... Och varmt var det ju med.. Hade fortfarande lite ångest när jag gick vidare, men samtidigt så var jag lite bitter att han blev så sur när man brydde sig, och vem vill inte bli väckt av en Rottispuss lixom?! Ja de var min promenad det.. Haha fy fan vad rädd jag blev ;D 


Väl på jobbet så hade jag tydligen haft semester för länge, för koden till taggen hade ja glömt av, så fick vänta i 30 min på att de andra skulle komma, jaja, jag hade ju bryggt med mig lite kaffe så helt okej ändå :)
Dagen har annars flytet på bra, dock jääääävligt kvavt och svettigt! Hösten är så välkommen nu så !! 

Bröllop

2014-08-04 @ 15:32:36 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Var ju som sagt på bröllop i Lördags, jätte fint och trevligt! Var ju där också delvis som fotograf, kul :) Hoppas bilderna blir lika bra som jag tänkt också :) 

grattis herr och fru AnderssonViltspåren

2014-08-01 @ 15:39:13 | Postat i: Allmänt, Bilder, Träningar
Kommentarer (0)
Svalare var det, men ändå för varmt, vinden hade ökat och, så med de i bakhuvvet fick Midas först ett rakt spår på 240m, lite snårigt å jävligt men inget som störde honom. Han fick också själv vittra upp starten, han ville först in till Wilmas spår, så där fick jag stoppa och leda över honom till rätt sida vägen. Sen pang så var han på språng! Lite för snabb som vanligt, fick bromsa en hel del, vinden hade också flyttat spåret ca 10 meter men han följde fint! 
Känslan idag ger oss 7 av 10 klövar. 
Inte så illa ändå :) 

Sen tog vi en bananböj på ca 200 meter. Kalhygge oränsatt och hård sidovind. Han gjorde ett kanonjobb till sista metrarna då han skulle helt plötsligt åt andra hållet, kanske nåt vilt som passerat eller bara en trött hund. Jag stod kvar tills han gick in i spåret igen och fann sin älg :)
6 av 10 klövar!

Wilma och Fredrik öka svårigheten idag, inte för att de var meningen utan skogen gjorde så att det bara blev så, det blev en skarp 90 gradare, men Wilma spåra som hon aldrig gjort annat. Mäkta divig den där lilla :) och med all rätt å va! (Y)  
Jag ger dom 10 av 10 klövar!

Jo Fredrik har vart och köpt anteckningsblock till oss, :D så nu har vi målat upp våra spår och skrivit utvärdering till de. Kanon, nu har vi sten koll tills nästa gång :D 

Ikväll, om nån där borta på terassen kan svara, så ska vi ut å käka jag och min man ❤ bara skämma bort oss :) 

Imorrn vankas det bröllop för Anton och Jessica, så jag lär inte blogga imorrn, men vi hörs, hare bra!

Sista semester Fredagen

2014-08-01 @ 09:14:15 | Postat i: Allmänt, Träningar
Kommentarer (0)
Känns väldigt ångest laddat faktiskt.... Hade jag vetat att de skulle innebära så mycket ångest hade jag nog aldrig tagit semester! Men vilka veckor jag haft ändå, vilket väder om inte annat. 30+ och knappt ett moln på himlen! Sen har de ju såklart också vart en pain att hålla Midas sval, träning har helt enkelt fått haft semester också. 
Men idag är det mulet, och aningen svalare. Det blir strax viltspår ihop med Wilma och Fredrik, jag introducera dom för just viltspårningen förra veckan, och dom gilla de (y) och kommer bli vassa i detta ser jag! Och det bästa, jag får en skogsmulle kompis ;D 
Rallyträningen sätter vi igång med nästa vecka, det ska struktureras mera och få en klarare målbild, dels gång per gång men också vårt mål till SM! Den 9onde augusti åker vi på rallyläger och efter den helgen kommer tävlingarna bara rulla på, jag har anmält mig till närliggande arrangemang i nybörjarklass, skulle anmält mig till fortsättningsklassen men sen kom jag på att jag inte var redo, det var alla andra som tyckt vi vart redo. Alltså vi är säkert redo men har man inte självförtroendet just nu så kommer det inte att funka! Spärren måste släppa helt på träning känner jag innan jag kopplar loss på tävling. Förra träningen drog han självklart ett ärovarv, bara för jag precis börjat släppa spärren typ "/ men jag ska plåga mina nerver!! Koppla loss varje träning tills jag dör! Jag måste bara lära mig tygla denna spralliga clown,..... Clownen uppträder när jag blir osäker, beroende på vilka andra som tränar med oss. Vet jag att den hunden där borta är vass så går genast tankarna till att den kommer käka upp min lille korv när han kommer springande.... Ja, så hemskt stört tänker jag.... Det sitter i, dom tillfällena han har sedan tidigare blivit påhoppad har gjort mig väldigt skärrad... De är en jävla demon jag kämpar emot! Å nu känner jag att mitt inlägg blev en hemsk röra. Men så känns de, en röra. Men som nu ska bli solklart, okej? 
He dax att väcka P, frukost och sen ska jag iväg å spåra!!! :D det är roligt! För då är han kopplad och jag har kontroll .... Haha, shiiiiiit..... 

RSS 2.0