🌾 Glad Midsommar 🌾

2014-06-21 @ 19:26:15 | Postat i: AllmÀnt
Kommentarer (0)
Var pÄ midsommarmidda igÄr hos pappa & Gittan, as gott och trevligt. Vi Äkte sen ut till Josse och Wallroth för Midsommarfirande! Kul kvÀll och trÀffa bÄde gamla och ny vÀnner.
Idag har jag och Peter mestadels sovit, antar Ă„ldern tar ut sin rĂ€tt. Nu blir det formula drift hela kvĂ€llen (y) 
PĂ„ Ă„terseende :) 




FrÄn grön till gul

2014-06-18 @ 16:33:10 | Postat i: TrÀningar
Kommentarer (0)
IgÄr vart vi ute i Saleby igen pÄ rallytrÀning för Malin. Sista gÄngen nu innan uppehÄll pÄ hela tre veckor? Vad ska man göra nu lixom;D Vad har vi haft för framgÄngar och motgÄngar hittills. Ja vi kan ju börja med att hunn vart lös konstant hela tiden :D haha alltsÄ fatta, underbart!! Han "stack" dock igÄr, men bara ett Àrovarv, inte en tendens till att hÀlsa pÄ nÄn annan utan bara en brallerajd! Jag var nÀra pÄ att koppla upp efter, men gav mig sjÀlv en kÀftsmÀll och tÀnkte nu gör jag det hÀr, jag tÀnker INTE gÄ tillbaka till noll! Och hunn vart fortfarande lös och allt gick bra :D MotgÄngar vi haft?! Hmmm inga vill jag sÀga, vi har bara fÄtt mer utmaningar och vi ser fram emot et sÄpass in i (y) hÀr ska vi fraaaam. Vi körde lite olika banor igÄr, och en av dom var det mycket snurrar och spiraler i. Malin gav mig idéen att handla hunden pÄ höger sida för att försvÄra, lite tveksam var jag allt men men men, det gick sÄ mycket bÀttre Àn att handla honom pÄ vÀnster sidan!! Haha what?! Perfekt position och han var slickad gÀmns med mig hela tin, dÀr ser man vad man utvecklas.... NÀr jag lÀrde in fot var jag grön och nÀr jag lÀrde in heel var jag gul. SÄ nu ska vi lÀra om fot, jag vill ha samma kÀnsla lika sÄ dÀr! Har redan tat mig ett shejping pass ;)
A sĂ„ denna kurs har gett mig vĂ€ldigt mycket! TACK Malin ❀ 

Ska strax ivĂ€g pĂ„ dagens RallytrĂ€ning, ska bara fokusera pĂ„ frestelsen ev sĂ€nda till kon ocksĂ„. sen bara lulla runt och tjöta skit :) 

Taggar en arbetsdag kvar sen lÄnghelg och midsommar :D hare gott nu!




TĂ€vling igen :)

2014-06-15 @ 17:04:12 | Postat i: TĂ€vlingar
Kommentarer (0)
Billinge BK var vÄr destiantion idag. Fredrik (med Wilma) var med för att se hur en tÀvling gÄr till -skoj, och alltid bra med en hundhÄllare och peppare :) Ja sÄ hur gick det dÄ, jo kÀnslan var inte den bÀsta, jag fick kÀmpa mellan momenten för att hÄlla ihop honom, han var trött och loj av vÀrmen, men skyltarna gjorde han fint, men dÄ jag fick hjÀrnslÀpp fick vi -10 för att jag satte hunden ned en extra gÄng i ett moment?! alltsÄ hallÄ, vad hÀnde dÀr lixom ?! Sjukt retligt dÄ vi annars hade fÄr pallplasts. Men vi fick 85 PoÀng och en 12 plats av 50 startande Àr inte illa pinkat ÀndÄ :D Fredrik filmade rundan, sÄ efter jag sett filmen kÀndes allt mycket bÀttre, det sÄg faktiskt riktikgt snyggt ut :D Jag har vÀl för höga krav inne pÄ banan pÄ mig sjÀlv i guess, och med förra gÄngens 99-poÀngs runda sÄ, ja, mycket vill ha mer ;) Vi fick sÄ jÀkla fina kommentarer av dommaren Mona, vilket kÀndes som en seger bara de :D HÀrlig dag <3 Midas fick ett pris ocksÄ, en sjöstjÀrna av hÄrt gummi. Han redan tuggat sönder den sÄklart, Àr han nöjd Àr jag nöjd :) NÀsta tÀvling blir Mariestad i augusti och fram till de blir det hÄrd trÀning (y)
 
 

TrÀning pÄ trÀning

2014-06-11 @ 13:46:21 | Postat i: AllmÀnt, TrÀningar
Kommentarer (0)
IgĂ„r var vi ute i Saleby pĂ„ rallytrĂ€ning. Det var tokvarmt, det vĂ€rsta var nog att Ă„ka dit utan AC! Det mĂ€rks sĂ„ vĂ€l pĂ„ Midas att han har jĂ€tte svĂ„rt led vĂ€rmen, han blir loj och har svĂ„rt att koncentrera sig, men med tanke pĂ„ detta gick trĂ€ningen bra Ă€ndĂ„, vi fick sniffa pĂ„ fortsĂ€ttningsklassen, kĂ€ndes bra, det som kĂ€ndes mindre bra var ju frestelsen.... AlltsĂ„ jag har inget starkt nej pĂ„n? Nej betyder för hunn - nu blir hon baggig men det gĂ„r snart över. SĂ„ det Ă€r ett nej vi ska jobba pĂ„ och framför allt en sketa bra belöning efter de (y) Idag Ă€r det TrĂ€ning igen, fast pĂ„ klubben, ibland kĂ€nns det som vi inte gör nĂ„got annat Ă€n Ă„ trĂ€na, fast det gör vi nog inte heller ;) vilket Ă€r roligt, dock kĂ€nns det dom idag ville jag gĂ€rna vart hemma! Sjukt trött!! Jo jag har shoppat ÄNTLIGEN kostat pĂ„ mig ett par riktiga skor!! Har haft sĂ„ jĂ€vla ont de senaste veckorna sĂ„ jag knappt kunnat gĂ„, sĂ„ nu var de dax!! 



TĂ€vlingshelgen

2014-06-09 @ 18:18:25 | Postat i: TĂ€vlingar
Kommentarer (0)
Fattar ni att hemmakÀra jag Äkte Ànda bort till Karlstad för Ä tÀvla och dessutom för sova över natt. Tur Resvana Malin och hennes flock var med oss. Jag vet faktiskt inte riktigt vart jag ska börja, allt Àr vÀldigt övervÀldigande för mig.
Första dan, Fredan, ja det var ju dÄ hoppklass för mig och Midas, och jag hade nÀst intill bestÀmt mig för att stryka oss innan ens vi kommit dit. Vilket beror dÄ pÄ att sist vi körde sÄ sprang klumpweilern ut i publiken och hade skoj, ingen skada skedd han Àr ju guda snÀll men tanken fanns ju i huvudet att hunden han kanske möter nÀsta gÄng inte Àr sÄ guda snÀll. Men sÄ efter en peppning frÄn Malin eller ja det var nog flera hundra stycken sÄ tog vi oss modet. Gick banan och insÄg att det var en alldeles för hÄrd för Midas, jag ville inte riskera en skada sÄ tog fort beslutet att göra vÄra egen med massa roliga tunnlar i. Diskning sket jag helt fullstÀndigt i, för oss handlar det som sagt om en helt annan grej Àn prispallar i denna sport.
Jag klev in pÄ plan tog av han halsband och koppel, höll kvar han i nackskinnet (jag skaka) kolla ut över banan och sen sÄ slÀppte jag Ä sa kör....
Och körde det gjorde han! planen var hopp, slalom, tunnel, hopp, tunnel, tunnel och sĂ„ blev det fast  han tog bara halva slalomet men skit samma hunden var med mig och inte en enda tendens till Ă„ sticka :ÂŽD LĂ„ter mesigt ja vet, men för mig var det som en stor fucking sten slĂ€pte frĂ„n mitt hjĂ€rta! Vad kan bromsa oss nu tĂ€nkte jag :D haha sicken lycka â™„ kommer leva pĂ„ den kĂ€nslan hur lĂ€nge som helst!
 
Vi Ă„kte sen till campingen dĂ€r vi hyrt stugor. Vid första anblick tĂ€nkte jag ska vi sova dĂ€r inne? ett utedass,haha, men nĂ€r man vĂ€l kom in (om man bortser frĂ„n vĂ€rmen) sĂ„ var de gör mysigt, och det kĂ€ndes tryggt â™„ 
Trodde Midas skulle vara orolig och undrande varför vi inte Ă„kt hem, visst var han trött men i hans ögon sĂ„g jag bara lycka, "Ă€ventyr med mamma och nya kompisar det Ă€r grejer det â™„ " 
Dagen grydde och vi Äkte tillbaka till tÀvlingsplatsen. Det som först slog mig var vilket lugn det var emot igÄr. Vilket fick mig sjÀlv att kÀnna lugnet i mig. Banvandring och nÄgra svÄrigheter som spring till sitt och tempovÀxlingar. Men denna gÄngen var jag mer "nu jÀvlar" Àn typ "hjÀlp" Kan bero pÄ gÄrdagens seger men jag vet att det ocksÄ berodde pÄ min syrgastub ;) = Malin.
Vi gick in, vi gjorde det vi skulle, hade en enormt bra kÀnsla genom hela banan. (y)
Prisutdelning : Dom börja med 10 och uppĂ„t, och nĂ€r dom sa att tian hade 96 poĂ€ng, ja dĂ„ börja jag backa ifrĂ„n, bĂ€ttre Ă€n sĂ„ kunde det ju faktiskt inte gĂ„tt, eller? men nĂ€r jag sen hörde att pĂ„ tredjeplats med 99 PoĂ€ng var vi, sĂ„ var det jĂ€vligt svĂ„rt att hĂ„lla tĂ„rarna borta :`D HAHA FY FAAN VA GÖTT, sĂ„ hade jag en bra kĂ€nsla att leva pĂ„ innan sĂ„ var den hĂ€r snĂ€ppet BÄTTRE!! ett koppelstrĂ€ck var felet ut frĂ„n slalomen direkt in i sprĂ„ng, jag var för seg med kommandot men annars var det de som var  (y)
 
Malin gjorde ocksĂ„ tvĂ„ kanonrundor med sina vovvar. Ådi hade kĂ€kat nĂ„gon form av attitydspiller och Bell visade sin bĂ€sta sida, sĂ„ denna helgen var kalas för hela teamet! :D
Tack för alla Grattis jag fĂ„tt hörrni, vĂ€rmer ♄ kan babbla om denna helgen Ă€nnu mer men ska spara er detta. Vill ni se filmen sĂ„ gĂ„ gĂ€rna in pĂ„ Malins blogg http://malinshundkurser.se/rallylydnad/nar-man-blir-sa-dar-stolt-och-glad/ och lĂ€s Ă€ven hennes utvĂ€rdering â™„ Imorrn ska vi kursa Rally, vi lĂ€ngtar :D
 



 
 

RSS 2.0